Gyvensime truputį saugiau, jau veikia vaizdo stebėjimo kameros

Viena iš SB „Mozaika“ vizijų gyventi saugiai, turėti saugia kaimynystę. Užtikrinant mūsų saugumą buvo pastatytos  3 vaizdo stebėjimo kameros (prie įvažiavimo į bendriją, prie vaikų žaidimo aikštelės ir tvenkinio) Vaizdo kamerų stebėjimą reglamentuoją 2020 birželio 20d. bendrijos patvirtintas SODININKŲ BENDRIJOS “MOZAIKA” VAIZDO STEBĖJIMO KAMERŲ NAUDOJIMO IR VAIZDO DUOMENŲ TVARKYMO TVARKOS APRAŠAS. Ateityje planuojame pastatyti kamerą ir prie Ivaniškių 3-sios prie įėjimo į mišką, nes šiai dienai nepavyko gauti sutikimo iš artimiausių gyventojų prisijungti prie elektros. Noriu padėkoti Evaldui, Marijanui ir Alai už leidimą prisijungti prie jų elektros tinklo. Elektros sąnaudos vienai kamerai gaunasi   1 EUR per mėnesį (skaičiuojant esamomis elektros kainomis) . Kompensavimo tvarką nariams už sunaudota  elektros energiją yra patvirtinta 2020 birželio 20 d. bendrijos narių susirinkime, mažinant nario mokestį.  3 kamerų elektros sąnaudos per metus bus apie 36 EUR.

Tęsiant saugumo viziją kitais metai turime turėti ir apšvietimą SB „Mozaikoje“. Su apšveitimo projektų iki lapkričio 10 d. galėjo susipažinti SB „Mozaika“ nariai, o dabar jis derinamas visose institucijose. Manau iki kitų metų pavasario projektas bus suderintas ir atlikta apšvietimo projekto ekspertizė. Toliau tik nuo mūsų priklauso kada turėsime apšvietimą.

Primenu, kad birželio 20 d. narių susirinkime

NUTARTA: nustatyti kiekvienam bendrijos sklypui (nepriklausomai nuo to, ar sklypo savininkas yra bendrijos narys, ar nėra juo tapęs) po 360 EUR tikslinį mokestį. Pinigai bus skiriami likusiai Tėviškės gatvei asfaltuoti, Ivaniškių sodų  gatvės apšvietimui ir pagrindinių vidinių kelių remontui (skalda ir/ar  asfalto drožlėmis) . Jei Vilniaus m. savivaldybė pritartų ir Ivaniškių sodų 1-osios, 3-osios, 4-osios bei 5-osios gatvių apšvietimo finansavimui 50/50, į projektą įtraukti ir šių gatvių apšvietimą, pastatant bent po 3-4 stulpus. Nustatyti mokėjimus kas mėnesį po 20 EUR nuo 2020-07-01 iki 2021-12-31.

Noriu pasidžiaugti, kad tikslinio mokesčio per 5 mėn. surinkta apie 11.000 EUR apie 18% nuo planuojamos surinkti sumos.  Atsilikimas nuo grafiko nedidelis apie 2000 EUR. Tikrai visus prašau laiku sumokėti. Planuojame pradėti skambinti tiems kurie aplamai dar nėra pradėję mokėti šio tikslinio mokesčio. Tad jei nenorite sulaukti skambučio suskubkite sumokėti. Visa informaciją apie mokėjimus yra mūsų puslapyje http://sbmozaika.lt/mokeciai/sodininku-mokejimai/ ir skelbimų lentoje. Ačiū kad laiku sumokate.

p.s. ką tik skambino Tėviškės g. sklypo savininkas ir informavo, kad pas jį praeitą savaitę buvo nupjautą garažo spyna, pastebėti čigonai važinėjantys balta mašina. Būkite budrūs.