Saugokime tai ką sukūrėme !!!

Visada smagiau rašyti apie nuveiktus darbus, apie naujas idėjas gimstančias bendraujant. Jau pagaliau pradedame supranti, kad reikia prižiūrėti aplinka ne tik savo sklypo ribose. Esame puiki bendruomenė.

Tačiau kaip be būtų skaudu mūsų aplinkoje yra ir kenkėjų, kurie sąmoningai ar nesąmoningai naikiną tai ką mes kuriame kartu. Aš šneku apie šiukšlintojus pakelėse, apie šunų pridergtus ir išmindžiotus gatvių kelkraščius, apie „kelių erelius“, kurie milžinišku greičiu važinėją Tėviškės g. ir nesusimasto apie savo ir pėsčiųjų gyvybes.

Paskutinis vandališkas įvykis nustebinęs visus tai 4 stulpelių vagystė Tėviškės gatvėje. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad gali kam prireikti, juk visi keliai pilni stulpelių. Vagystės vieta pasirinkti atokesnė prie miškelio. Po vagystės praėjus 2 savaitės vietiniai gyventojai rado miške supjaustytus ir apgadintus stulpelius. Bandyta pradžioje peiliu, paskui pjūklu išpjauti atšvaitus, nes rankomis jie nenusilupa. Vagystė dėl atšvaitu… Matomai paauglių darbas, o gal …

Šį savaitgalį stulpeliai buvo vėl naujai atstatyti. Po kelio ženklų pastatymo posūkiuose keletas stulpelių buvo perkelti į kelio pradžią. Atokesnėse vietose stulpeliai buvo pažymėti užrašu „SBMOZAIKA.LT“. Gaila, kad dėl tokių įvykių kiti turi aukoti savo laisvalaikį ir atstatinėti tai kas buvo padaryta.

Būkime supratingesni ir kovokime kartu. Nebijokime pasakyti, nebūkime abejingi blogiems darbams. Tik bendromis pastangomis mes galime pakeisti žmonių mąstymą ir gyventi gražiau ir saugiau.

VISKAS PRASIDEDA NUO MAŽŲ DARBŲ IR NUO KIEKVIENO IŠ JŪSŲ

p.s. pastebėję kažką įtartino nufotografuokite ir informuokite pirmininką.