MOKSLEIVIŲ UŽIMTUMAS VASAROS METU

Family-Summer-Activities

Ne už kalnų mokslo metų pabaiga ir ilgai lauktos vasaros atostogos. Dažnai mes, tėveliai, sukame galvas kuo užimti mūsų vaikus, kad jie neliūdėtų, nesėdėtų prie kompiuterių ir užsiimtų kokia nors įdomia veikla. Vasaros stovyklos, kelionės į užsienį – ne kiekvieno kišenei. Manau, kad mes patys galime padaryti, kad vaikų atostogos būtų smagios.

Pirmasis renginys vaikų sutelkimui ir išjudinimui – birželio 10 dieną Europos kaimynų šventės metu Pavelo organizuojamos orientacinės varžybos.

Birželio 16, 23 ir 30 dienomis (penktadienio vakarais) bendrijos teritorijoje planuojame daryti kino vakarus. Detalesnę informaciją pateiksiu vėliau. Jei tai pasiteisins ir vaikai su noru rinksis žiūrėti filmo – tokius vakarus organizuosime ir liepą – rugpjūtį.

Dar kelios idėjos, kurios lengvai yra įgyvendinamos –

  1. Darbelių vakaras – berniukai su tėvais gamins pvz. inkilus paukščiams, o mergaitės tuo metu keps skanų pyragą ar sausainius;
  2. Prisiminkite kaip vaikystėje buvo smagu nakvoti palapinėje – aptvertoje bendrijos teritorijoje galime suorganizuoti palapinių miestelį. Aišku susigalvosime ir kitos įvairios veiklos – žaidimai, bendravimas, savarankiškas šašlykų kepimas neleis liūdėti;
  3. Antklodžių pilis! Susirinksime namie antklodes, užtiesalus, keletą kėdžių ir pastatysime tvirtovę. Po to vakarą paįvairinsime keliais įdomiais žaidimais ir surengsime pikniką ant pievelės – gersime arbatą, valgysime sumuštinius.
  4. Galime suorganizuoti kokią išvyką į miesto renginį, lankytiną vietą ir panašiai.
  5. Gal jūsų vaiko ar anūko gimtadienis vasarą? Galime suorganizuoti vieną visų vasarinukų gimtadienį.

Labai lauksime ir Jūsų idėjų. Organizatoriai, pagalbininkai labai pageidaujami.

Primenam, kad renginiuose, jų organizavime, idėjų generavime laukiami ne tik pastoviai bendrijoje gyvenantys, o ir tik savaitgaliais soduose būnantys nariai ir jų vaikai ar anūkai. Nedrąsu, kad vaikui gali būti nejauku naujoj kompanijoj? Paskambinkit, pasirūpinsim, kad kiekvienas pasijaustų saugiai ir lengvai atrastų naujų draugų.

Skambinkit (Ala 861677723) , rašykit (valdyba@sbmozaika.lt) arba komentuokite tiesiog čia, po skelbimu.