2022 metais bendrijoje vykusių talkų apžvalga

Talkos tai vienas iš nedaugelio būdų susitikti visiems kartu, pabendrauti, pasidalinti idėjomis bei mintimis tuo pačiu teikti naudą ir gražinti mūsų bendriją.
2022m. talkose dalyvavo apie 60 žmonių, kai kurie organizavosi individualias talkas suderinę su pirmininku.

Talkų metų buvo sumontuoti Tėviškės g. su apšvietimo stulpai paklotas laidai ir įrengta elektros apskaitos bei valdymo sistema. Kaip kas metai tvarkėme prieigas prie bendrijos Tėviškės g. šienavome, genėjome krūmynus bei rinkome šiukšlės.

Talkų metu buvo tvarkoma ir planuojamo poilsio parko teritorija (nuo vaikų žaidimo aikštelės iki Tėviškės g.), genimi krūmynai renkamos daugelį metų nešamos šiukšlės. Per artimiausius 3 metus čia planuojame įrengti pėsčiųjų taką, suoliukus bei parko apšvietimą.

Talkos metu sumontuotas sferinis veidrodis prie išvažiavimo iš bendrijos, kuris pagerins automobilių eismo saugumą.

Kadangi nepajėgiame patys tvarkytis didžiulių bendrijos bendro naudojimo plotų todėl vasarą yra samdoma įmonė, kuri 2-3 kartus metuose nupjauna žolę. Su įmone atsiskaitoma iš talkos mokesčio surinktų lėšų. 2022m. balandžio 23d. bendrijos pakartotiniame narių susirinkime nustatytas 40 EUR talkos mokestis. Talkos mokestis netaikomas tiems kurie dalyvavo bent vienoje talkoje arba pateikė valdybai prašymą dėl atleidimo nuo talkos mokesčio nurodant svarią priežastį.

Susitiksime talkose kitais metai.