Talkos ataskaita

Gegužės 22 d. įvyko talka. Oras kaip visada buvo puikus (užsakytas) nors ir visą savaitę pralijo.  Dalyvavo 20 žmonių t.y apie 15 % nuo viso narių skaičiaus.

 Atlikti darbai : nugenėti po snigimo nulinkę, nulūžę medžiai prie įvažiavimo į bendriją, Ivaniškių sodų gatvėje ir miško keliuke link traukinių stotelės. Surinktos šiukšlės, nušluoti keliai nuo žvyro kuris buvo barstomas žiemos metu. Suvirinti vandalų nulaužti kuoliukai keliuke link traukinių stoteles ir atvežti dideli akmenys, kad keturračiai negalėtų miško keliukais patekti į bendriją. Darbų buvo padaryta daug bet organizuojant talką buvo planuojama padaryti daug daugiau.

Yra tikrai unikali galimybė 2-3 kartus per metus 3-4 val. laiko skirti bendrijai.  Iš daugumos žmonių išgirstu, kad bendrija gražėja, vaduojamės nuo šabakštynų. Bet turime nuoširdžiai atsakyti kiekvienas į klausimą kaip aš prisidedu … Ar aplinka gražėję ne kitų žmonių sąskaita?

Pirmą kartą taip negausiai buvo dalyvaujama talkoje. Klausimas kodėl ? Rodosi tiek darbingų žmonių aplinkui dar ne atostogų metas ir karantino sąlygos švelnėja, bet mes nerandame laiko 3-4 val.  savo aplinkos tvarkymui. Pasigirsta siūlymų didinti talkos mokestį nuo 20 iki 30 EUR ir taip kas metai po 10 EUR kol talkos dalyvių skaičius pasieks 40-50 žmonių. Visada bandau pateisinti ir galvoti, kad tai buvo netinkamas laikas (dirbote ar sirgote) ir tikrai negalėjote dalyvauti.

Noriu priminti, kurie nedalyvavo talkoje, galite prisidėti prie bendrijos aplinkos tvarkymo ir kitu jums patogiu laiku. Galite kreiptis į pirmininką tel. 8699 06666 ir suderinti darbus ir laiką.