Ar ilgai džiaugsimės naujais keliais, kaip jie taip niokojami ?

Kelių asfaltavimas tikrai nėra paprastas dalykas kaip daugumai atrodo. Net neįsivaizduojate kiek sudėta energijos, laiko ir pastangų kad turėtume tokius kelius kokius dabar turime. Norint, kad keliai tarnautų ilgai turime juos prižiūrėti ir tinkamai eksploatuoti. Vertinant pastarųjų dienų aktualijas 5-10 metai ir teks prisiminti duobėtus kelius iki bendrijos. Nes asfaltuoti keliai iki bendrijos yra naikinami tiesiogine šio žodžio prasme. Visus perspėjau kad jokių sunkiasvorių mašinų į bendrija nevažiuotų. Vakar buvo išgadintas 8 m. ruožas Tėviškės g. pridėtos nuotraukos pačios kalba už save. Ačiū Grigorijui už operatyvią informaciją. Pavyko nustatyti kaltininką ir grunto vežimo darbai visų mūsų pastangomis buvo sustabdyti. Kaltininkas per mėnesį įsipareigojo sutvarkyti kelią, bet jis po remonto neliks toks koks buvo. Atkreipiu dėmesį, kad yra savivaldybės pastatytas draudžiantis eismą transportui sunkesniam nei 10 tonų. Jei pamatysite, kad yra važinėjama sunkesvorėmis transporto priemomenis informuokite tel. 8699 o6666.

Dar kartą primenu:

Primenu atšilus orams ypač kovo mėnesį, vidinių kelių danga tapo netvirta ypač tose vietose kur nėra paklota asfalto,nėra užpilta asfalto atsijų ar danga yra netvirta. Važinėjant tokiais netvirtais keliais vežamas purvas ant jau sutvarkytų kelių po metų kitų vėl skendėsime purve ir skendėsime dulkėse. Truputėli palaukime kol pradžius.

Dėl sunkiasvorio transporto priminsiu SB „Mozaikos“ vidaus taisykles:
Punktai:
21. Draudžiama važinėti Bendrijos keliais ir gatvėmis sunkiasvorėmis transporto priemonėmis be Bendrijos pirmininko leidimo.
22. Pavasarį ir rudenį, kai keliai įmirkę, įvažiuoti į Bendrijos teritoriją sunkvežimiais, traktoriais ar kita sunkiąja technika, kurių bendra masė viršija 3.5 tonas – griežtai draudžiama.
23. Už Bendrijos kelių, tvoros, kitų bendrojo naudojimo objektų sugadinimą ar sodininkų privatiems sklypams padarytą žalą atsako sklypo, į kurį važiavo transporto priemonė, savininkas. Padarius žalą Bendrijai, ji atlyginama pagal Bendrijos pateiktą sąskaitą arba susitariama su Bendrijos valdyba dėl žalos atlyginimo (sužaloto turto atstatymo sąlygų). Žalos sodininkui atlyginimo klausimai sprendžiami bendru šalių susitarimu.

Saugokite savo kelius.
Ačiū už supratingumą.