Baigti pagrindinių vidinių gatvių remonto darbai

Rugpjūčio 13-21 dienomis vyko pagrindinių vidinių kelių remonto darbai. UAB “Grinda“ per 4 dienas atvežė 38 mašinas 300 m3 (svoris virš 500 tonų) asfalto drožlių. Per 3 dienas (20 darbo val.) UAB „Eurokasyba“ nuėmė augalinį sluoksnį provėžose, išlygimo planuojamus užpilti kelius ir paskleidė atvežtas asfalto drožles. Organizuota mini talka kurioje kiekvienas galėjo susitvarkyti iki galo savo gatvę po bobcat’o išlyginimo pašalinant likusius nelygumus prieš volavimą. UAB „Keldarista“ volu (4 darbo val.) sutankino ir suvibravo asfalto drožles. Sutvarkyta apie 940 m. pagrindinių vidinių kelių. Likusios nesutvarkytos atkarpos jei bus poreikis bus tvarkomos ateityje apie tai šnekėsime kitais metais narių susirinkime.
Didelis AČIŪ valdybos nariui Artūrui, kuris negailėdamas savo laiko ir energijos priiminėjo mašinas su asfalto atsijomis, planuodamas išpylimo vietas, rūpinosi viskuo, kad ateityje mes turėtume patogų privažiavimą.

Kaip visada neapsieinama be incidentų. Pašalinant augalinį sluoksnį (žolės) nuo kelio centro Ivaniškių sodų 4-ojoje gatvėje. Traktoriaus vairuotojui įsukus į vidinį keliuką prie 80-81, 83 ir 84 sklypų, 83 sklypo savininkė grubiai pareikalavo sustabdyti darbus, liepė pateikti projektą, pagal kurį atliekami darbai. Tą pačią dieną valdybos pirmininkui paskambino 80-81 sklypų atstovė, pasakė, kad jie tvarkingai prisižiūri ant jų gatvės augančią žolę, tokia situacija juos tenkina, nes nekyla dulkės ir kasinėjimų, kelio remonto darbų jie nepageidauja.
2020-08-18 valdybos posėdyje buvo nuspręsta sodininkų pageidavimu, Ivaniškių sodų 4-ojoje gatvėje kelio remonto darbus atlikti tik iki 81 sklypo ribos ties varteliais, suplanuotą mašiną asfalto drožlių panaudoti kelio remontui prie 61, 62, 63, 64 sklypų.

940 m vidinių gatvių remonto darbai kainavo 7.105,00 EUR
„Grindai“ už 300 m3 asfalto drožlių ir transportavimo išlaidas 6.166,64 EUR
„Eurokasyba“ už lyginimo darbus 744,76 EUR
„Keldarista “ už volavimo darbus 193,60 EUR

Kiekvienam sklypui pagrindinių vidinių gatvių remontas kainavo apie 50 EUR

Vidinių gatvių niekada neplanavome asfaltuoti . Noriu pabrėžti čia nebuvo asfaltuojamos vidinės gatvės, o tik remontuojamos užpilant asfalto drožlėmis. Tokiam remontui nereikia projekto.
Bendrijos narių susirinkime nusprendėme remontuoti vidines gatves užpilant asfalto drožlėmis, o ne asfaltuoti. 940 metrus paruošiant pagrindą asfaltuoti vidines gatves kainuotų apie 150.000 EUR. Kadangi vidinės gatvės nėra įtrauktos į Vilniaus miesto prižiūrimų gatvių sąrašą negalime pasinaudoti 50/50 daliniu finansavimu, tai turėtumėme mokėti visą sumą. Norint ateityje asfaltuoti vidines gatves kiekvienam sklypui kainuotų virš 1000 EUR.
Noriu visų paprašyti visų saugoti kelius ir juos prižiūrėti, nes neaišku už kiek ketų ir kas juos ateityje tvarkys.
Dar noriu paminėti, kad pirmininkui į siustus el. laiškus ar raštiškus užklausimus atsakymo terminas yra mėnuo laiko(visada stengiamės atsakyti pagal galimybes greičiau).
Paminėsiu, kad sodininkų bendrijos finansinė situacija puiki. Bendrija neturi jau 5 metus jokių įsiskolinimų ir visos sutartis kurias turime yra prieinamos su jomis galima susipažinti pagal įstatuose numatyta tvarką.
Noriu paprašyti visus pradėti vaikščioti į susirinkimus, kuriuose pateikiama visa informacija, o ne vadovautis gandais, nuogirdomis. SB „Mozaika“ valdyba dirba skaidriai, atsakingai, susiduriame su dideliais iššūkiais, tačiau dirba tam, kad turėtumėme tai ką dabar turime ir ateityje būtume pavyzdys kitos sodininkų bendrijoms. O tiems kurie nepatinka tai kas yra daroma bendrijoje palinkėjimas išsirinkti kitą pirmininką, kuris dirbu geriau arba nieko nedarytų ir būtų visiems ramu 🙂