Dėl vandentiekio ir nuotekų tinklo

Pirmąjame bendrijos narių susirinkime (birželio 6 dieną) diskutavome apie galimybes atvesti vandentiekio ir nuotekų tinklą iki bendrijos.

SB Mozaika 2019 lapkričio mėnesį gavo vandentiekio ir nuotekų prisijungimo sąlygas prie UAB „Vilniaus vandenų“ , kurios galioja 5 metus.

Įvertinus būtinus reikalavimus prisijungimui, reitingavimo sąlygas bei tikimybę gauti finansavimą, valdyba nusprendė, kad šiuo metu netikslinga investuoti į brangų projekto paruošimą. Esame ganėtinai toli nuo artimiausio Vilniaus vandenų prisijungimo taško (artimiausias taškas yra Arimų g.), bendrijoje pasotviai gyvenančių narių ar tų, kurie turi poreikį vandens ir nuotekų atvedimui, kol kas yra labai nedaug. Tad esame tikri, kad  artimiausiu 5 metus tikrai neturime jokių šansų gauti finansavimą. SB „Mozaika“ visada atvira diskusijoms ir sutiktų bandyti teikti bendrus projektus su kitomis sodininkų bendrijomis, bet turime turėti garantijas projekto sėkme.

Sekėme ir analizavome kelių paskutinių metų reitingavimus ir matome, kad kasmet finansavimas suteikiamas didelėms bendruomenėms, kurios yra labai arti esančio vandens ir nuotekų tinklo. Kaip pvz., šiais metais pirmą reitingavimo vietą užėmė fizinių asmenų grupė, esanti Kauno gatvėje, kuri  iš visų pusių apsupta išplėtotu tinklu.

2020 metais „Vilniaus vandenims“ iš viso buvo pateiktos 21 įvairių bendruomenių paraiškos, iš kurių 19 atitiko keltus reikalavimus.  Iš 19-kos buvo atrinktos tik trys paraiškos, pagal kurias bus skirtas finansavimas apgyvendintų gyvenamųjų kvartalų prijungimui prie vandentiekio ir nuotekų tinklų 2021 metais.

2020_metu_reitingavimo_lentele

Artimiausio tinklo, esančio šalia SB Mozaika, žemėlapis