Pasirašyta sutartis su UAB „Debita“ dėl skolų išieškojimo

Prieš 3,5 metų sodininkų bendrijai „Mozaika“ skolos buvo milžiniška problema. Skolų buvo virš 21.000 EUR. Kas norėjo mokėjo, kas norėjo nemokėjo. Seniau buvo manoma, kam mokėti jei galimą nemokėti ir dar niekas nereikalauja padengti skolos. Pagrindinės priežastys skolai susidaryti buvo informacijos apie skolas trūkumas, bendrija neturėjo sodininkų bendrijos registracijos knygos apie sklypų savininkus, nebuvo aiškų iš ko reikalauti, be to nebuvo vykdomas skolų susidarymo prevencinis darbas reikalaujant sumokėti susidariusius įsiskolinimus.

Šiai dienai situacija pasikeitusi iš principo. Turime registracijos knygą, kurioje yra informaciją apie visus bendrijos sklypų savininkus šiai dienai. Galime su jais susisiekti telefonų, el. paštu arba registruotu laišku. Apie skolas yra skelbiama skelbimų lentoje ir mūsų internetinėje svetainėje. Skolininkai raginami susimokėti visomis galimomis informavimo priemonėmis, yra suderinami skolos padengimo grafikai. Kiekvienas skolininkas turi nurodyti per kiek laiko padengs skolą. Jei skolininkas neįvykdo įsipareigojimų vėl kreipiamasi į jį  prašant pateikti argumentus kodėl nebuvo padengta skola ir vėl derinamas skolas gražinimo grafikas. Ir taip buvo dirbama visus tuos 3,5 metų be perstojo. Visada viskas vyksta geranoriškumo principų ir visada suteikiama galimybė padengti skolą.

Tačiau atsiranda vienas kitas sodininkas su kuriuo neišeina geranoriškai susitarti. Nieko kito nelieka kaip išieškoti skolas kitais teisiniai būdais. 2020-01-07 d. sodininkų bendrija „Mozaika“ pasirašė sutartį su skolų išieškojimo įmone UAB „Debita“, kuri atliks tokių skolų išieškojimą. Pasirašyta sutartis jau duoda vaisių išieškotą skolą iš didžiausio bendrijos skolininko 1260 EUR, kurį valdybą nusprendė atiduoti skolų išieškojimo įmonei.

Noriu pasidžiaugti, kad skolos kas metai mažėja, nes susidariusias skolas nuo 2005m. yra sunku padengti. 2020-01-27 d.  įsiskolinimai bendrijai yra 5.310 EUR  Tai tikrai mažai, nes surinkti mokesčiai ir kitos pajamos per 3,5 metų sudarė virš 200.000 EUR. Skolos sudaro tik 2,4% nuo pajamų.

Norėtųsi, kad likę didesni skolininkai pasistengtų ir laikų sumokėtų skolas pagal patvirtintą mokėjimo grafiką, o kitiems palinkėčiau taip ir toliau laikų mokėti skolas.

O ar turite skolų galite pasižiūrėti skelbimų lentoje arba mūsų internetinėje svetainėje skiltyje „Mokesčiai“.

AČIŪ, KAD LAIKU SUMOKATE