Grožį kuriame savo rankomis

Liepos 1 dieną buvo organizuota antroji šio sezono talka, kurios metu tvarkėme mūsų tvenkinio pakrantes.

Gavę Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Želdynų poskyrio leidimą atlikti pakrantės kraštovaizdžio gerinimą, nukertant menkaverčius krūmus, medžius jų atžalas bei vaismedžius, pagaliau susitvarkėme daugelį metų neprižiūrėtas, apleistas savo tvenkinio pakrantes. Taip pat apšienavome kai kurias pakeles.

Šį kartą talkoje dalyvavo tik 16 žmonių – 11-kos sklypų savininkų ar jų atstovų (vaikų ar kitų artimų šeimos narių). Talka užtruko apie 3,5 valandos, nors darbų tikrai buvo labai daug. Jei talkoje būtų susirinkę bent 1/4 bendrijos narių, visa tai galėtume atlikti per žymiai trumpesnį laiką ir galėtume daugiau atlikti darbų, gražinančių mūsų aplinką.

Didelis dėkui Olegui, kurio dėka karklų kirtimas vyko itin greitai ir sklandžiai. Ačiū už pjūklą, už spartų darbą, už braidymą po tvenkinį, traukiant iš vandens šakas.

Begalinis ačiū Gabrieliui, Nikitai ir Maksimui už prisidėjimą prie talkos – vaikai dirbo pilnu pajėgumu, nenusileisdami suaugusiems. Ačiū ir jų tėvams, kurie nuo mažens pratina vaikus prie aktyvaus bendruomenės gyvenimo, moko atsakomybės ir pasišventimo bendriems darbams. Mums visiems yra ko iš šių vaikų pasimokyti.

Ačiū ir visiems kitiems, kurie talkoje dalyvavo pirmą kartą, ar kurie nepraleidžia nei vienos talkos.

Mūsų visų bendruomenei jūsų indėlis labai svarbus!!!

Primename, kad tie, kurie neturi galimybės dalyvauti organizuotose talkose, gali savarankiškai atlikti kokius nors aplinkos tvarkymo darbus, iš anksto tai suderinę su pirmininku.

Nedalyvavę nei vienoje talkoje per einamus metus, nariai apmokestinami papildomu 10 EUR metiniu mokesčiu (tai numatyta SB Mozaika vidaus tvarkos taisyklėse).

Darbų eiga: